hond

Een Mazter Tuig is een hulpmiddel die je kunt gebruiken om je hond aan de lijn te houden, zonder dat deze gaat trekken. Je merkt meteen dat je hond minder trekt. Met een Mazter Tuig kun je je hond op twee verschillende manieren aanlijnen. Er zit namelijk een ring op de rug van je hond en ook een op de borst. Voor als je in het donker gaat wandelen zit er een reflecterende handgreep op de rug.

Diervriendelijk hulpmiddel om trekken tegen te gaan

Een Mazter Tuig heeft een goede pasvorm waardoor deze niet drukt bij de schouderbladen van je hond. Als je goed kijkt naar het model zie je als het ware een y-vorm. Dit zorgt ervoor dat de druk op een juiste manier wordt verdeeld.

Als je de lijn aan de voorkant vastmaakt, raakt je hond uit balans als hij te veel kracht op de lijn gaat zetten. Dit is niet pijnlijk voor je hond maar hij zal zichzelf wel gelijk corrigeren omdat het niet prettig is om zo te blijven lopen.

Kenmerken van een Mazter Tuig

Voor het produceren van een Mazter Tuig zijn duurzame materialen gemaakt. De metalen ringen bestaan uit lichtgewicht aluminium. Dit zorgt voor een langere levensduur aangezien aluminium niet snel gaat roesten. Verder is de binnenkant van het tuig gemaakt van een ademende stof. Verder is er een extra kunststof ring vastgemaakt aan het tuig zodat je daar een lampje of adreskokertje in kunt doen. Verder zit in de stof 3M reflectiemateriaal verwerkt waardoor je zichtbaar bent in het donker.

De tuigen zijn in verschillende maten verkrijgen, van XS tot XL. Om de maat te bepalen meet je eerst de borstomvang van je hond op en daarna de voorborst. Zo is er voor iedere hond een passend model te vinden. Van Jack Russel, Franse Bulldog tot Duitse Herder. Het kan wel zijn dat de maatvoering iets afwijkt. Dit komt omdat de Mazter Tuigen met de hand zijn gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *