Telefoon repareren Rotterdam

Net zoals alles dat leeft ooit zal sterven, gaat elke telefoon op een dag kapot. Maar in tegenstelling tot levensvormen, kan een kapotte telefoon gerepareerd worden. Laat je telefoon repareren in Rotterdam en ontdek dat dit niet alleen een stuk milieubewuster is, maar ook veel goedkoper. Jouw geliefde oude telefoon lijkt plotseling weer als nieuw. Het scherm is vrij van barsten, de knopjes werken gewoon weer en zelfs de camera kan met twee tientjes weer als nieuw zijn. Neem dus de bewuste keus en laat je telefoon repareren in Rotterdam. Maar is elke soort schade goedkoop om te laten repareren?

Welke telefoonschade is goedkoop en welke is duur?

De prijs van het repareren van je telefoon in Rotterdam kan goedkoop en snel afgehandeld worden. Vooral de aan/uit knop, de oor speaker, de front en back camera’s, de batterij, de laad connectie en de thuis knop zijn meestal met twee tientjes en een half uurtje afgehandeld. Dit is natuurlijk een gemiddelde en niet elke telefoon kost evenveel om te laten repareren in Rotterdam. Bij waterschade kan de prijs veel meer uiteenlopen vanaf goedkoper dan de rest of juist veel duurder. Wanneer het touchscreen achter het glas vervangen moet worden kost dat rond de vijftig euro. Uiteindelijk zijn zelfs de duurste onderdelen van de telefoon veel goedkoper om te vervangen als je het vergelijkt met de prijs van een nieuwe telefoon. Maar er is nog een veel belangrijkere reden om je oude telefoon zo lang mogelijk te gebruiken.

De grondstoffen die nodig zijn voor een smartphone

Een gemiddelde smartphone bestaat voornamelijk uit silicium. Daarnaast is er voornamelijk plastic, ijzer, aluminium, koper, lood en zink gebruikt om de telefoon te bouwen. In kleinere aantallen worden ook de zeldzame kobalt, goud en zilver gebruikt. Veel van deze materialen worden echter onder mensonterende omstandigheden vervaardigd, waaronder kinderarbeid en extreme armoede. Ook worden de opbrengsten in Congo gebruikt voor bloedige conflicten. Wees dus zuinig en dankbaar door je telefoon te laten repareren in Rotterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *