voerboot

Slimmer vissen doe je met een voerboot. Als jij gaat vissen wil je natuurlijk ook iets vangen, dit kan niet altijd maar er zijn dingen die jij kan doen om je kansen te verbeteren. Bijvoorbeeld door precies waar jij je lijntje uitgooit voer in het water te plaatsen met zo’n op afstand bestuurbaar voerbootje. Ook kun je voer plaatsen dat alleen in de smaak valt bij de vissen die jij wilt vangen. Vooral in Nederland met haar uitgestrekte wateren en vele soorten vis maakt een voerboot het verschil als je een dagje gaat vissen. ¬†Maar maakt zo’n handige voerboot genoeg verschil om haar hoge prijs te rechtvaardigen?

Slim vissen op een slim budget

Er is geen twijfel nodig dat elke echte visser beter af is met een voerboot. Vooral in de ondiepe Nederlandse wateren zorgt een voerboot ervoor dat je niet zonder eerst een vis te vangen naar huis hoeft te gaan. Iedereen die van vissen houdt zou er daarom goed aan doen om een baitboat aan te schaffen. Niet iedereen kan dit echter betalen. Gelukkig is er een manier om een voerboot te kunnen gebruiken zonder deze direct aan te schaffen. Voerboten kunnen verhuurd worden of zelfs geleased. Door te leasen ben je uiteindelijk zelf de eigenaar van het bootje. Huren is goedkoper, maar dan zul je het bootje altijd achteraf weer in moeten leveren. Zo heb je met elk budget de optimale vis ervaring. Maar is sportvissen wel een ecologisch verantwoorde hobby?

Moderne sportvissers zijn goed voor de natuur

Al voordat het hier Nederland heette specialiseerden de mensen van deze rivierdelta zich al in vissen. Vroeger innoveerden we om zo veel mogelijk vis te vangen voor voedsel en handel, nu innoveert men door terug te geven aan de natuur en alles te leren over de Nederlandse vis. De voerboot is een goed voorbeeld van dit soort nieuwe kennis. Vissen is niet meer destructief, vissers zijn geleerd in vis en de hengelsport heeft zich verenigd ter bescherming van de biodiversiteit van de Nederlandse wateren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *