HSP kenmerken Ridderkerk

Steeds meer landgenoten herkennen zich in het beeld dat de wetenschap van Hooggevoelige of Hoogsensitieve personen (HSP) schetst. Personen met deze karaktertrek zijn moeilijk te herkennen. Toch is dat nodig om ze beter te begrijpen. Ze zijn gevoeliger voor indrukken en prikkels van buitenaf en raken veel sneller overprikkeld dan anderen.  Wetenschappers benadrukken dat HSP geen ziekte is meer wel een karaktertrek. Worstel je al langer met de idee dat je HSP bent en woon je in de regio Ridderkerk? Dan is het een goed idee om een bezoek te brengen aan HSP Kenmerken Ridderkerk. Daar geeft men je meer inzicht in deze materie en hoe je daar best mee omgaat.

HSP gevoelige personen voelen zich vooral onbegrepen

Dat personen met HSP zich onbegrepen voelen is duidelijk. Ze voelen zichzelf anders dan de anderen en weten daar vaak geen raad mee of hoe daarmee om te gaan. Het zijn meer denkers dan doeners en zijn gewetensvol. Ze kunnen overreageren op prikkels van buitenaf zoals op geuren en licht. Personen met deze ingewikkelde karaktertrek voelen perfect aan wat anderen nodig hebben, maar het omgekeerde is veel minder het geval. Ze denken té ingewikkeld en hebben daarbij oog voor het kleinste detail.

HSP gevoelige personen hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel

Personen met HSP hebben een ijzersterk rechtvaardigheidsgevoel waardoor ze vaak in de clinch  gaan met anderen. Ze houden maximaal rekening met de meningen in hun omgeving en willen zoveel mogelijk in harmonie leven met zichzelf en met anderen.

Personen met HSP zijn vaak teruggetrokken

Omdat ze zich vaak onbegrepen voelen leven ze vaak terugtrekken. Zo hebben ze genoeg tijd om na te denken en antwoorden te vinden op vragen of situaties die hen bezighouden. Ze leggen snel allerlei verbanden en voelen stemmingen bijzonder goed aan. Denk je van jezelf dat je hooggevoelig of hoogsensitief bent? Herken je deze symptomen bij iemand uit je omgeving? Dan is er HSP Ridderkerk er om je er beter vertrouwd mee te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *