kattenbak

Als je een kater of poes gaat kopen dan is een van de belangrijkste benodigdheden natuurlijk een goede kattenbak. Maar omdat er zoveel keus is betreft kattenbakken kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. Want hoe bepaal je nou welk exemplaar geschikt is voor jouw kat? Je kat moet genoeg ruimte hebben om zich in de kattenbak te kunnen bewegen en zich om te kunnen draaien. Er is daarom een algemene regel dat hij minstens 1,5 keer breder en langer moet zijn dan de kat zelf. Katten zijn heel erg flexibel, maar hebben wel de ruimte nodig om zich te kunnen keren. Met een kattenbak die 1,5 keer zo lang is als zij hebben ze genoeg ruimte en loop je dus niet het risico dat ze hem niet gaan gebruiken.

Wat is een zelfreinigende kattenbak?

Het is een rotklusje, het schoonmaken nadat je kat zijn behoefte heeft gedaan. Het ruikt nu eenmaal niet lekker en niet iedereen kan er goed tegen om de poep te zien liggen en op te pakken met een schepje. Daarom bestaan er ook een zelfreinigende kattenbak. Dit is een heel speciaal exemplaar die zichzelf schoonmaakt nadat je kat zijn behoefte heeft gedaan. Hij is er in twee versies, namelijk een volledig automatische versie of eentje met een hendel waar je zelf alleen maar aan hoeft te trekken als je kat klaar is. De eerste versie werkt automatisch, en filtert de korrels zodanig dat de ontlasting onderin de bak terechtkomt, waar je hetzelfde af en toe uit kunt halen en direct in kliko kunt gooien. Het is heel hygiënisch omdat het direct gebeurt als je kat klaar is.

Wat heb je nog meer nodig voor je kat?

Er zijn natuurlijk meer dingen die je zult moeten kopen als je een kater of poes in huis neemt. Denk maar eens aan een krabpaal zodat je meubels niet beschadigen, en goede drink- en etensbakjes, liefst die niet schuiven. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *