Administratiekantoor Utrecht

Als je je boekhouding en andere administratieve taken uit handen wilt geven dan wil je misschien wel meer weten over wat een administratiekantoor precies doet. Bijvoorbeeld een administratiekantoor in Utrecht staat je bij met financieel en fiscaal advies en verricht verschillende boekhoudkundige diensten voor je. Als je een midden of klein bedrijf (mkb) hebt of een startende ondernemer bent kan dit een goede oplossing voor je zijn. 

Wat doet een administratiekantoor

Een administratiekantoor verricht verschillende diensten voor je die boekhoudkundig en administratief gericht zijn. Daarnaast staan ze je altijd bij met fiscaal en financieel advies als je ergens niet aan uitkomt. Ze zijn altijd op de hoogte van de geldende wet en regelgeving. Hierdoor hoef je je daar zelf niet meer in te verdiepen en bespaar je tijd en geld uit hiermee, omdat je jezelf op je main business kan richten. Ze zorgen ervoor dat je onderneming op de langere termijn financieel gezond blijft en dat je geen fouten maakt bij een van je aangiftes of overzichten. Ze helpen je met de BTW aangiftes, de inkomsten belasting aangifte, de opstelling van jaarrekeningen, de winst en verliesrekening en geven je advies waar het nodig is. Ook kunnen ze je bijstaan bij je debiteuren of loonadministratie. Met advies zorgen ze ervoor dat je de juiste keuzes maakt op financieel of fiscaal niveau. 

Hoe vind je een goed administratiekantoor

Een goed administratiekantoor vind je door navraag te doen binnen je netwerk. Je (zakelijke) kennissen, vrienden en familie hebben misschien al de nodige ervaring met een goede boekhouder. Ook kan je ervoor kiezen om onderzoek te doen op internet. Hier vind je reviews van andere klanten en de prijzen die de verschillende administratiekantoren hanteren. Ook kan je offertes opvragen op basis van je eigen persoonlijke situatie. Niet iedereen is uiteraard opzoek naar dezelfde boekhoudkundige diensten. Op deze manier krijg je een goed beeld van je toekomstig administratiekantoor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *