Herbestemmen monument

Je droom is werkelijkheid geworden. Dat monumentale pand waar jij al jaren langs fietst gaat de markt op. De tijd is aangebroken om eens serieus na te gaan denken over het herbestemmen van het monument. Dit is een klus waar je er goed aan doet om samen te werken met een ervaren specialist in het herbestemmen van monumenten.

 

Samen op zoek naar haalbaarheid

Deel jouw visie en dromen over het monument en een architect kan onderzoek gaan doen naar de mogelijkheden. Een monumentaal pand dient met respect voor de historie te worden behandeld. Er moet een goede balans zijn tussen oud en nieuw. Vaak zie je dat het exterieur van een pand vrijwel in zijn geheel blijft staan, maar dat er een extra laag aan binnenmuren wordt toegevoegd. Verrassende elementen zoals schouwen of bijzondere deuren worden hergebruikt om het gevoel van het pand te behouden.

 

Door een oud gebouw te verduurzamen of een nieuwe functie te geven, geef je het een nieuwe kans. Juist dit soort waardevolle historische gebouwen verdienen dat. Ze dragen bij aan de historie van een stad of dorp en aan een mooi en interessant straatbeeld. Bij het verduurzamen van een pand wordt niet alleen gedacht aan het verlengen van de levensduur, maar er wordt ook gewerkt aan energiezuinige toepassingen met het oog op de toekomst. Tijdens de verbouwing kan hier ook al rekening mee worden gehouden door minder afval te creƫren en daarbij dus ook minder energie voor de productie van nieuwe materialen.

 

Verduurzamen van jouw monumentaal pand?

Woon je momenteel in een monument? Dan is het verstandig om ook na te gaan denken over hoe je dit pand kunt verduurzamen met het oog op de toekomst. Er zijn uiteenlopende energiebesparende maatregelen die genomen kunnen worden. Laat een ervaren architect eens kijken naar de mogelijkheid om duurzame wijzigingen toe te passen aan het pand die de originele vorm en uitstraling mooi intact houden. Op deze manier kan het pand nog vele generaties gebruikt worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *