Traiteur

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een echte traiteur en een normaal cateringbedrijf. Dit zit hem meestal in de kwaliteit van het eten. De eerste levert vele malen chiquere maaltijden, welke ook op een mooiere manier zijn opgemaakt. Het is allemaal net wat lekkerder en luxer (en dus vaak ook duurder) dan bij een normaal cateringbedrijf. Als je voor je bruiloft, jubileum of een andere gelegenheid dus op zoek bent naar een hele chique catering, dan kun je het beste googlen op een traiteur bij jou uit de buurt. Dan weet je zeker dat je super lekkere hapjes en maaltijden voorgeschoteld krijgt.

Wat kun je bij een traiteur bestellen?

Het verschilt natuurlijk enorm per aanbieder wat je er voor maaltijden of hapjes kunt bestellen, maar veel traiteurs uit Nederland kunnen zogeheten tapas of amuses leveren. Dit zijn allemaal kleine hapjes die je in principe in één hap op kunt eten. Deze hapjes zijn eigenlijk niet bedoeld als hele maaltijd, maar meer om tussendoor te snacken. Overigens kun je de traiteur ook allemaal verschillende hapjes op een bord laten serveren zodat je het juist wel als maaltijd kunt opdienen. Vaak is er in overleg heel veel mogelijk. Tapas en amuses zien er in ieder geval altijd erg feestelijk uit, en het fijne eraan is dat er altijd wel iets tussen zit wat mensen lekker vinden. Ze zijn er namelijk zowel met vlees als vis, en ook vaak vegetarisch. Als je er diverse laat serveren dan zit er dus voor ieder wat wils tussen.

Tapas of amuses inclusief bakjes bestellen

Een goede traiteur levert de tapas en amuses doorgaans in kant en klare, kunststof bakjes. Zo ziet het er extra feestelijk uit en kan men de hapjes makkelijker oppakken en eten. De bakjes worden na het feest weer verzameld en vervolgens schoongemaakt voor het volgende feest. Een goede cateraar levert dit soort hapjes altijd inclusief bakjes, dus je hoeft nooit zelf voor serveerschalen of bordjes te zorgen, lekker makkelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *